Неділя, 19.05.2024, 14:53 | RSS | Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
mybiznesidei
найкращі ідеї для бізнесу

 БІЗНЕС БЛОГ
Будь чесний із самим собою, і з людьми, завжди роби все вчасно, ніколи не здавайся, йди до своїх цілей, навіть якщо все погано.
Головна
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Бізнес книги [9]
Вендінговий бізнес [9]
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2
Друзі сайту
Статистика

Головна » 2013 » Січень » 21 » Бізнес ідея: Вендінговий бізнес. 7 найбільш незвичайних торгових автоматів
20:46
Бізнес ідея: Вендінговий бізнес. 7 найбільш незвичайних торгових автоматів

Як ви думаєте, як давно існує вендінговий бізнес? 20, 30 або може бути 100 років? Насправді, перші торгові автомати - пристрої, що здійснюють продаж різноманітних товарів за допомогою хитромудрих механізмів - з'явилися майже дві тисячі років тому! Основоположником даного напряму вважається Герон Олександрійський - грецький інженер і математик, на рахунку у якого чимало геніальних винаходів. Серед них - парова турбіна, автоматичні двері, самозаряжающійся арбалет і, звичайно ж, перший торговий автомат. Цей апарат встановлювався в храмах і продавав «святу» воду всім бажаючим. Схема роботи цього пристрою була гранично проста. Клієнт кидав у спеціальний отвір монетку, яка потрапляла на лоток, який під вагою монети впливав на важіль, що відкриває клапан. Після цього, наливалося певну кількість води. Монета зісковзувала з лотка і клапан закривався. Ось так все просто і геніально.

Подальша історія розвитку вендингової галузі продовжилася лише в XVII столітті (в Англії були створені автомати для продажу тютюну) і почала активно розвиватися лише в другій половині XIX століття. Саме тоді (у 1851 році) на лондонській промисловій виставці були показані пристрої для автоматичного продажу напоїв (напевно, саме тому найвідомішими є автомати з продажу кави, газованої води і соків). Через тридцять п'ять років реєструється перший патент на автомат, що торгує жуйкою.

З тих пір пройшло багато часу. Світ кілька разів змінився. І разом з ним змінилися торгові автомати. Вони стали більш стильними, швидкими, зручними і різноманітними. І сьогодні ми хочемо розповісти вам про 7 найбільш незвичайних торгових автоматах за всю історію вендінгової бізнесу.

Автомат з продажу живих крабів

У китайському місті Нанкін працюють вендингові апарати, що займаються продажем живих крабів. Тварини зберігаються в спеціальних герметичних упаковках і під впливом низьких температур перебувають у напівсонному стані. Як повідомляють деякі агентства, спочатку китайці досить підозріло сприйняли новинку. Адже краби не подають ознак життя. Але, коли з'ясувалося, що вони охолоджені і, нас насправді, живі, процес продажів пішов у гору. Середня вартість одного краба в такому автоматі близько 5-7 доларів. За день реалізується близько 200 одиниць продукції. Але і це ще не все.

Китайські підприємці піклуються про своїх клієнтів. Тому, в разі, якщо споживачеві попався мертвий краб, він абсолютно безкоштовно отримує компенсацію у вигляді трьох живих ракоподібних абсолютно безкоштовно. От тільки як цей процес реалізується в умовах роботи торгового автомата, не повідомляється.

Адже ідея дійсно цікава. Подібні торговельні апарати можна було б адаптувати і для наших широт. Тільки продавати краще всього не крабів, а більш звичних для нас - раків. Розведення ракоподібних у нас широко поширене. А ось продавати їх через автомати - поки ніхто не додумався. А ось в Японії подібний апарат існує. Правда, він більше схожий на ігровий автомат, ніж на торговий. Адже всім шкодують за окрему плату пропонується лише спробувати отримати плаваючого у воді раку. За допомогою хитромудрого пристрою раку потрібно зловити. Причому, у клієнта є обмежене число спроб.

Автомат, який здає велосипеди напрокат

Де ще, як не в Голландії, могли придумати подібний вендінговий апарат? Компанія Bikedispenser з Амстердама випустила в світ унікальну розробку, яка значно спростить життя велолюбителів - байкдіспенсер. Основне завдання цих автоматизованих механізмів - видача та прийом велосипедів. Купити транспортний засіб не можна, а от орендувати можна. Всі велосипеди оснащені спеціальними датчиками, які гарантують те, що велосипед буде повернений в автомат в цілості й схоронності.

Дуже цікаво те, що такі автомати розташовані в різних населених пунктах. Так, взявши велосипед в оренду у одному місті, можна дістатися до іншого, і там здати його в такий же байкдіспенсер. Вартість добової оренди (до 20 годин) - всього 2.85 євро. Всього в цей незвичайний вендінговий автомат поміщається до 100 велосипедів. А час видачі і прийому - не перевищує 15 секунд. На здачу апарат видає жуйки або шоколадні батончики.

Враховуючи постійно зростаючий інтерес до велосипедної техніці, можна припустити, що подібні автомати швидко розповсюджуватися по всьому світу. Можливо, колись подібні установки почнуть активно застосовувати і в нашій країні.


Автомат з продажу золота

Про це унікальному винаході ми вже розповідали в одній з минулих публікацій. Золото завжди приваблювало, і буде залучати людей своєю стабільністю. Це, напевно, найкращий варіант інвестування. Адже цей благородний метал постійно росте в ціні. І жодні кризи, і інші зовнішні чинники йому не перешкода.

Вперше апарат «Gold To Go» був встановлений у Франкфурті - фінансовій столиці Європи. Він продавав невеликі злитки вагою 1, 5 і 10 грам. Пізніше такі ж машини були встановлені та в інших містах Європи. Наприклад, влітку минулого року «Gold To Go» встановили в одному з торгових центрів Лондона. Англійцям доступні порції дорогоцінного металу вагою до 250 грамів (і вартістю більше $ 16 000). А недавно такий автомат з'явився в Китаї. Відмінність полягає в тому, що крім продажу золота, апарат може здійснювати ще й прийом металу, і видачу готівки.

Вендінговий автомат для сну

Якщо все вищеперелічене не здалося вам чимось з ряду геть вихідним, то розробка російської компанії «Arch Group» під промовистою назвою SleepBox вже точно вас здивує. Як вам ідея вендінгового автомата для сну? Зовсім недавно ця розробка була всього лише концептом, але вже сьогодні подібні «бокси для сну» встановлюють по всій Європі. Поки в якості експерименту апарати встановлюють в аеропортах. Адже саме тут знаходиться велика кількість потенційних клієнтів - людей, які не проти відпочити / поспати годинку-другу в очікуванні свого рейсу.

Працює автомат для сну гранично просто. Він являє собою камеру площею 3.75 кв. метра. Всередині знаходиться ліжко, білизна на якій автоматично змінюється після кожного використання. Щоб потрапити усередину - потрібно оплатити послугу через спеціальну систему прийому платежів. Час використання - від 15 хвилин і більше. Після закінчення терміну використання пролунає звуковий сигнал. Крім ліжка, всередині встановлений зручний столик для ноутбука, дзеркало, телевізор і кілька зарядок для мобільних телефонів.

Вартість використання автоматом для сну - $ 15 в годину або $ 50 за ніч.

Вендінговий автомат проти стресу

Кожна людина рано чи пізно під дією зовнішніх факторів піддається впливу стресу і навіть агресії. У такому стані він може зашкодити не тільки своєму оточенню, але й самому собі. Значить, від стресу та агресії потрібно терміново позбуватися. Але як?

Унікальний вендінговий автомат Passive Aggressive Anger Release Machine покликаний допомогти в цій нелегкій справі. Працює він дуже просто. Усередині розташовуються різні фарфорові предмети - статуетки, чашки, тарілки, глечики або вази. А що може бути приємніше (в стані стресу), ніж биття посуду і супутніх предметів? Саме цим і пропонують зайнятися розробники цього вендінгового дива.

Людина, яка чимось засмучений або навіть розсерджений, кидає гроші в монетоприймач і отримує просто казкову можливість «разгрохать в пух і прах» якусь гарну б'ється посудину. Ось така проста, але від цього не менш геніальна ідея. Під лише невідомо, не наздожене чи людини друга хвиля стресу, коли він помітить, як Passive Aggressive Anger Release Machine повільно, але впевнено залишає його без грошей. Адже ціна за кожен розбитий предмет досить висока - 25 доларів.

Автомат із продажу розслаблюючій взуття

Ця ідея була в першу чергу орієнтована на представниць слабкої статі, часто відвідують усілякі нічні клуби. Як відомо, в такі місця дівчата намагаються прибути у всій красі - в красивому стильному платті, з прикрасами і на підборах. І саме взуття на високому каблуці є справжнім жахом для возвращающейся додому «тусовщиці».

Щоб хоч якось пом'якшити участь бідних дівчат, компанія Rollasoles випустила автомат, який продає розслаблюючу взуття. Говорячи простими словами - це звичайні балетки, доступні за ціною 5 фунтів стерлінгів за пару. Більш докладно ми вже розповідали про це вендінговому автоматі в одній з ранніх публікацій.

Автомат з продажу живих жуків-носорогів

Завершує нашу сьогоднішню підбірку справжній ексклюзив - торговий автомат, який продає жуків-носорогів. Причому живих. Не важко здогадатися, що дана розробка належить японським розробникам, які чого тільки не придумуються, щоб їхні клієнти не занудьгували. Даний вид жуків був обраний неспроста. Ні, він не є улюбленим японським ласощами. Все набагато простіше.

Жук-носоріг в Японії вважається традиційним домашнім улюбленцем. Ось так. Ми утримуємо будинку папужок, хом'яків, собак та котів. А японці не проти і з комахами пограти. Цікаво те, що самки стоять в три рази дешевше самців. Напевно, через те, що у них відсутня великий ріг (прямо як у африканського ссавця). Щоб отримати жука, доведеться заплатити 100 (за самку) або 300 (за самця) ієн.

Як бачите, світ вендингу надзвичайно різноманітний. Розробники постійно придумують щось нове, щоб здивувати розпещеного клієнта. Сьогодні за допомогою автомата можна придбати практично будь-який товар. І навіть більше того - багато автоматів надають найрізноманітніші послуги - від зарядки телефону до надання місця для сну і відпочинку. І найголовніше - багато з цих розробок ще не прийшли в нашу країну. Це означає тільки одне - у вас є реальний шанс стати першими в тій чи іншій сфері вендінгової бізнесу.

Категорія: Вендінговий бізнес | Переглядів: 2415 | Додав: chepe1994 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Brandonbap  
0
gum disease remedy <a href=""> https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ </a> kidney health care

Ім`я *:
Email *:
Код *: