Неділя, 19.05.2024, 13:53 | RSS | Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
mybiznesidei
найкращі ідеї для бізнесу

 БІЗНЕС БЛОГ
Будь чесний із самим собою, і з людьми, завжди роби все вчасно, ніколи не здавайся, йди до своїх цілей, навіть якщо все погано.
Головна
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Бізнес книги [9]
Вендінговий бізнес [9]
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2
Друзі сайту
Статистика

Головна » 2013 » Січень » 21 » Бізнес ідея: Ландромат для студентів або установка пральних машин в гуртожитках
20:53
Бізнес ідея: Ландромат для студентів або установка пральних машин в гуртожитках

Кожного року настає  час, коли десятки тисяч українських та іноземних студентів рушать на навчання у  ВНЗ нашої країни. І однією з головних головних болів абітурєнтів та їхніх батьків (крім самого вступу звичайно) є пошук відповідного місця проживання. Самі забезпечені і вимогливі студенти, скоріш за все, орендують квартиру або будиночок недалеко від університету. Решта з радістю заселяться в кімнату гуртожитку при ВУЗі. І ось тут починається найцікавіше. Студента (студентку) чекає справжне доросле, місцями навіть екстремальне, життя. Маленька кімната з 1-2 сусідами, загальна кухня та ванна .... І відсутність пральної машинк и.

У дуже небагатьох гуртожитках встановлені пральні машини. Найчастіше їх немає. І студентам доводиться або возити брудні речі додому, або звертатися в пральні. Другий варіант зручніше, але не завжди. Адже пральня може знаходитися на іншому кінці міста або ж не по кишені.

Як же бути бідним студентам? Де прати свої речі?

Рішення, як завжди, прийшло із Заходу..

У Європі та Сполучених Штатах вже давно знайшли рішення поставленої задачі і забезпечили студентів ландромат - пральними машинами-автоматами з вбудованими купюро-і монетоприймач. По суті, це звичайні побутові «пралки» з підключеним до них платіжним обладнанням. Як правило, платіжний термінал або вбудовується в пральну машину (наприклад, зверху), або вішається поруч на стіні і служить пультом управління і купюропріємником.

Звичайно ж, не тільки студенти користуються благами автоматичних пралень і ось чому. Справа в тому, що в багатьох містах  США пральні машини заборонені в багатоквартирних будинках. Нам це важко зрозуміти, але робиться це в цілях економії (в Америці існує думка, що так можна заощадити на електроенергії, воді і сервісному обслуговуванні) і безпеки. Можливо, в цьому і є логіка. Але мова не про це. А мова про те, що дане положення стало причиною появи ландромат, в тому числі і в студентських гуртожитках.

І, як Ви розумієте, ландромат стали відмінною сферою бізнесу для численних підприємців, яких в нашій Україні, поки що не дуже багато. Ніша ще досить вільна для входження. Тому, напевне, слід розповісти по даному напрямку вендінгової бізнесу докладніше.

Чим привабливий бізнес на установці пральних машинах в гуртожитках?

Головна відмінність даного напрямку від всіляких торгових автоматів (які схожі за принципом роботи) полягає в тому, що пральні машини не вимагають витратних матеріалів. Наприклад, кавовий автомат вимагає постійної наявності кави і цукру, в фруктовий, снековий, «морожений» - необхідно періодично заправляти продуктами і т.п.

 Для функціонування пральної машини необхідна Вода і пральний порошок. Вода у нас дешева (за один цикл прання витрачається в середньому 30-50 літрів води), а порошок, як правило, клієнти використовують власний. Адже прання різних речей вимагає різних порошків. Тут  клієнти самі роблять власний вибір.

Завдяки відсутності додаткових витрат, бізнес на установці пральних машин в гуртожитках є просто надприбутковим. У середньому, собівартість одного прання (за словами представників компаній, що займаються установкою ландромат) не перевищує 2 гривні. Причому, в дану суму входить не тільки плата за воду та електроенергію, але й витрати на обслуговування і оренду приміщення. Про що це говорить? Все просто. Встановивши мінімальну ціну прання 10 гривень (що дуже недорого навіть для «бідних студентів»), ви отримуєте 8 гривень прибутку з кожного прання. А тепер уявіть, скільки прань в день буде проводитися в гуртожитку, де проживають 1000-400 студентів? А адже ніхто не забороняє вам підписати договори з декількома  гуртожитками. До того ж, якщо почнуть накопичуватися черги на прання, можна подумати про установку додаткових ландромат в корпусах.

Які складнощі можуть виникнути?

У кожному бізнесі є свої «заморочки» і складності. У випадку з установкою пральних машин в гуртожитках, найскладніше - домогтися дозволу на оренду  площі у гуртожитку (як правило, гуртожитки належать державним університетам). Але, як відомо, вирішити можна практично будь-які питання. І ваше завдання, як бізнесменів, навчитися знаходити компроміс у таких питаннях.

Другий складний момент - захист пральних машин-автоматів від недобросовісних студентів . Як відомо, це одне з найголовніших проблем вендінгової бізнесу. Але ось що цікаво. І в Штатах, і в Європі студенти достойно цінують пральні машини в своїх гуртожитках і користуються ними з великою акуратністю. Адже ці апарати значно спрощують життя «жителям» гуртожитків ВНЗ. Саме тому таке явища, як вандалізм по відношенню до ландромат зустрічається дуже рідко. До того ж, практично всі ландромат мають антивандальний корпус платіжної системи.

Як організувати свій бізнес на ландромат?

Для відкриття бізнесу вам буде потрібно пройти наступні кроки:

   
- Придбати ландромат. Середня вартість одного автомата - близько 10-12 тисяч гривень. Для потужного старту вистачить 5 таких пральних машин. Якщо мається обмеження на стартові вкладення, можна почати і з одним автоматом.
    -
Підписання угод з адміністрацією університетів про встановлення пральних автоматів в студентських гуртожитках. Це найскладніший крок. Але в бізнесі просто не буває.
    -
Оренда необхідних площ. З розрахунку: один квадратний метр на один ландромат. У середньому, вартість оренди складе 200-300 гривень за квадратний метр.
   
- Встановлення пральних машин, підключення їх до мереж електроживлення та водопостачання. Налаштування платіжних систем. Перевірка працездатності апарату.
    
Реклама. А скажіть чи потрібна масштабна реклама в гуртожитку, де проживають 400 осіб, добре знайомих один з одним? Цілком достатньо повісити яскраве оголошення в коридорі. А далі - сарафанне радіо зробить свою справу. Ось, власне, і все.

Франшиза «Попери-Ка»

Компанія «Попери-Ка» почала свою діяльність в Україні у далекому 2007 році, після чого розширила територію своєї діяльності до Білорусії, Молдови, Казахстану і Росії. Основна діяльність - установка ландромат в студентських, сімейних та робочих гуртожитках, санаторіях, пансіонатах, медзакладах, спальних районах та інших місцях (де є скупчення людей, що мають потребу у пранні своїх речей).

За чотири роки діяльності компанія переросла в міжнародну франчайзингову мережу, і сьогодні пропонує усім бажаючим організувати бізнес на пральних машинах з купюроприймачами. Приємним є те, що компанія продає ексклюзивні права на використання франшизи в певному регіоні. Тобто, Ви стаєте єдиним представником з усіма витікаючими приємними наслідками.

Купуючи франшизу, крім обладнання, Ви отримуєте всебічну допомогу у відкритті та веденні бізнесу, пільгові ціни на запчастини та сервісне обслуговування, збільшену гарантію і багато інших приємних переваг. Дізнатися подробиці отримання прав на франшизу «Попери-Ка» ви зможете на сайті компанії - postirayka.inf.ua.

Сезонний такий бізнес чи ні?

У висновку хочеться повернутися від франчайзингу до «наших» ландромат і висвітлити питання сезонності даного виду вендінгової бізнесу. Багатьом може здатися, що в літній період пральні машини опиняться без роботи. Але це не зовсім так.

Природно, найбільший попит на прання буде спостерігатися в період з вересня по травень (включно). Але ж і в літні місяці у студентів вистачає справ. Хтось відробля борги, хтось просто залишається в гуртожитку на літо, хтось проходить практику. Варіантів море. Тому, ландромат в гуртожитках актуальні круглий рік. І зараз саме час задуматися про реалізацію цього вельми перспективного бізнесу в Україні.
Категорія: Вендінговий бізнес | Переглядів: 2356 | Додав: chepe1994 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Наталка  
0
Цікава ідея. Займаюся клінінгом. Шукаю ідею до додаткового виду діяльності

Ім`я *:
Email *:
Код *: