Неділя, 19.05.2024, 14:53 | RSS | Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
mybiznesidei
найкращі ідеї для бізнесу

 БІЗНЕС БЛОГ
Будь чесний із самим собою, і з людьми, завжди роби все вчасно, ніколи не здавайся, йди до своїх цілей, навіть якщо все погано.
Головна
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Бізнес книги [9]
Вендінговий бізнес [9]
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2
Друзі сайту
Статистика

Головна » 2013 » Січень » 21 » Бізнес-ідея: Безгрошовий банкомат з купонами
20:17
Бізнес-ідея: Безгрошовий банкомат з купонами

Уявіть таку ситуацію. Ви підходите до найближчого банкомату, щоб зняти деяку грошову суму, вставляєте пластикову карту, вже готуєтеся ввести пін-код і отримати довгоочікувану суму .... Але у відповідь бачите напис приблизно такого змісту «Вибачте, банкомат не працює через відсутність фінансових коштів». Після цього ваша карта повертається. Дуже неприємна ситуація, чи не так? Можливо, даний приклад занадто прикрашений, але відсутність грошових коштів, в тому чи іншому банкоматі, досить поширене явище. Особливо в нашій країні. Власникам цих банкоматів не дуже вигідно, що гроші лежать без діла і не приносять додатковий прибуток.

Ми ж хочемо розповісти вам про винахід невгамовних британців, які зуміли довести, що словосполучення «банкомат без грошей» - це не завжди погано. А при правильному підході такі безгрошові банкомати можуть ще й стати вигідними для власників торгових закладів.

Безгрошовий автомат з функцією видачі купонів

Нова розробка англійської компанії KAL під назвою RTM (Retail-Teller Machine) являє собою, не що інше, як банкомат. Ось тільки ніяких готівки від цього апарата ви не дочекаєтеся. Прилад призначений для розміщення в різноманітних магазинах та інших торгових закладах.

Виникає питання - як банкомат, який не видає грошей, може бути корисний всередині магазину, куди потенційні покупці йдуть витрачати свої готівкові? Відповідь проста. Банкомат RTM призначений для видачі спеціальних купонів (або ваучерів), які захищені від підробки. А вже ці купони клієнт магазину може обміняти на готівку прямо у продавця.

Більш зрозуміло процес можна описати таким чином. Клієнт прийшов у магазин, підійшов до банкомату, отримав купони на необхідну суму, розплатився цими ваучерами з продавцем магазину. А вже магазин отримує від банку на свій рахунок грошовий переказ, який дорівнює сумі в купонах, залишених покупцями. Все це чимось нагадує старі радянські магазини, де придбати продукти можна було по заздалегідь отриманим квитанціями. Тільки сучасні безгрошові банкомати з купонами дозволяють здійснювати більш обширну кількість різних операцій.

З їх допомогою можна зробити покупку в магазині, справити грошовий переказ, поповнити рахунок у банку, оплатити послуги мобільного зв'язку та інтернет, і багато іншого. Тобто, всі операції, доступні в звичайних банкоматах, присутні і тут. Єдина відмінність - банкомат не видає готівку, а друкує купони. Крім того, на його екран можна виводити різні рекламні оголошення (ще одне джерело доходу для власника банкомату RTM).

Вигода для трьох сторін

За словами керівництва компанії KAL, безгрошові автомати з купонами будуть вигідні для трьох сторін: банків, власників магазинів та споживачів. Далі про кожен з них більш докладно.

З введенням в експлуатацію банкоматів без грошей, банки зможуть знизити цілий ряд витрат. По-перше, можна буде заощадити на безпеці встановлених апаратів. Охорона такого банкомату ні до чого. Адже всередині немає камери для грошей. Все що мається на RTM - це корпус, електронна схема і місце для установки чекової стрічки. По-друге, можна знизити витрати на транспортування готівки. У випадку із звичайними банкоматами, їх потрібно постійно «очищати» або «заряджати» необхідними купюрами. У банкоматі з купонами немає грошей, тут є тільки чекова стрічка, яку замінити може навіть власник магазину. По-третє, завдяки дешевизні і простоті обслуговування, такі банкомати можна встановити в максимальній кількості магазинів будь-якого міста.

Власники торговельних організацій зможуть збільшити безпеку збереження своїх доходів, завдяки тому, що в касу будуть надходити купони, а не готівку. А прибуток надходить за безготівковим розрахунком на рахунок підприємства. Уявіть собі магазин, в касі якого немає ні єдиного рубля. Така установа навряд чи зацікавить зловмисників.

Що стосується клієнтів, то вони також отримають ряд переваг. По-перше, вони позбудуться необхідності носити з собою гроші або банківські карти. А значить, вони знизять ризик нарватися на грабіжника. По-друге, завдяки простоті обслуговування, безгрошові банкомати з купонами з'являться у найвіддаленіших регіонах, в найменших містах, на самих безлюдних вуличках. От тільки коли щось подібне з'явиться в нашій країні, поки не ясно.
Категорія: Вендінговий бізнес | Переглядів: 408 | Додав: chepe1994 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: