Неділя, 19.05.2024, 14:12 | RSS | Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
mybiznesidei
найкращі ідеї для бізнесу

 БІЗНЕС БЛОГ
Будь чесний із самим собою, і з людьми, завжди роби все вчасно, ніколи не здавайся, йди до своїх цілей, навіть якщо все погано.
Головна
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Бізнес книги [9]
Вендінговий бізнес [9]
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2
Друзі сайту
Статистика

Головна » 2013 » Січень » 21 » Бізнес ідея: Автомат з продажу газет
20:59
Бізнес ідея: Автомат з продажу газет

Як ви думаєте, скільки можна заробити на торгівлі газетами? Ми проаналізували стан цін на друковані продукти в кіосках, співвіднесли цифри з тими, які рекомендують видавництва і прийшли до цікавого висновку. Багато журнали і газети продаються за ціною, на 30-40% вище рекомендованої. Пояснимо ситуацію на прикладі.

Візьмемо журнал «Суперкари - кращі автомобілі світу» від компанії Deagostini. Рекомендована роздрібна вартість - 249 рублів. Тобто, оптова ціна ще нижча. Адже продавці повинні отримувати прибуток. Але тієї накрутки, яку пропонують видавництва, торговельним точкам недостатньо.

Той же журнал «Суперкари» дуже складно відшукати за рекомендованою ціною в 249 рублів. У деяких ларьках він стоїть 289, в інших 350, у третіх 400 рублів! Тільки уявіть - на 150 рублів дорожче, ніж рекомендує видавець. Та ж картина спостерігається і у випадку з іншими виданнями. Ось і вирішуйте, вигідно торгувати друкованими ЗМІ чи ні?

А тепер про найцікавіше. Якщо раніше продажем газет і журналів займалися ларьки і приватні особи, які стоять за прилавком прямо на вулиці, то сьогодні дана процедура автоматизується. Хоча з'явилися автомати з продажу газет і журналів ще в радянські часи, велику популярність серед населення і бізнесменів вони заслужили буквально недавно.

Такий апарат здатний замінити собою невеликий ларьок з продавцем. Єдиним істотним недоліком є ​​те, що є обмеження на кількість різних видів друкованої продукції. В деякі автомати можна «заправити» тільки 6 найменувань газет або журналів, в деякі 9-10 і т.д. Чим більший асортимент пропонує автомат, тим вище його вартість. Наприклад, автомат з продажу газет і журналів на 9 найменувань обійдеться вам в 5000 у.о.

Працює такий апарат за принципом всіх вендингових механізмів. На вітрині відображається доступна продукція з номером і ціною. Клієнту достатньо внести необхідну суму через купюро-або монетоприймач, вибрати потрібний товар і підтвердити операцію. Якщо внесена сума і ціна збігається, покупець отримує довгоочікувану газету або журнал. Крім того, апарати забезпечуються механізмом видачі здачі купюрами або монетами, що робить покупку ще більш простою справою.

Природно, успіх кампанії залежить, в першу чергу, від вибору хорошого місця розташування. Найкращими місцями для установки автомата з продажу газет і журналів вважаються (засноване на досвіді західних бізнесменів):

    
Станції метро, ​​аеропорти, вокзали, порти;
    
Готелі, санаторії;
    
Торгові центри, гіпермаркети, супермаркети;
    
Школи, університети, коледжі;
    
Медичні установи;
    
Офіси, державні установи з великим потоком відвідувачів.

Говорячи простими словами, вам необхідно підібратися якомога ближче до своєї цільової аудиторії - любителям читати новини політики, шоу-бізнесу, економіки та іншого. Виходячи з близькості тієї чи іншої аудиторії читачів, міняйте асортимент друкованих видань. Якщо в держустановах найбільшим попитом будуть користуватися серйозні політичні та фінансові видання, то в школах і університетах в ТОПі виявляться розважальні журнали та молодіжні газети. Враховуйте це, плануючи майбутній бізнес на автоматах з продажу газет і журналів.

Категорія: Вендінговий бізнес | Переглядів: 602 | Додав: chepe1994 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: