Неділя, 19.05.2024, 13:30 | RSS | Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
mybiznesidei
найкращі ідеї для бізнесу

 БІЗНЕС БЛОГ
Будь чесний із самим собою, і з людьми, завжди роби все вчасно, ніколи не здавайся, йди до своїх цілей, навіть якщо все погано.
Головна
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Бізнес книги [9]
Вендінговий бізнес [9]
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2
Друзі сайту
Статистика

Головна » 2013 » Січень » 21 » Бізнес-ідея: Автомат із продажу свіжого хліба
20:04
Бізнес-ідея: Автомат із продажу свіжого хліба

З часів появи першого вендінгового автомата пройшло багато часу. Устаткування для автоматичної торгівлі зазнало безліч змін. Сьогодні за допомогою цих хитромудрих машин можна продавати величезна кількість товарів та послуг. Одні автомати справляються зі своїм завданням на ура, інші не здатні окупити навіть свою вартість. Чому це відбувається? Існує маса факторів, так чи інакше впливають на успіх вендінгової бізнесу.

По-перше, це конкретний населений пункт і кількість потенційних клієнтів. По-друге, це місце розташування кожного конкретного автомата. Одна справа, коли він встановлений в парку, торговому центрі, в медичному закладі. І зовсім інша справа, коли автомат перебуває десь на околиці міста, де їм можуть скористатися лише кілька місцевих жителів. По-третє, важливу роль відіграє зовнішній вигляд автомата. По-четверте, наявність поблизу конкурентів.

Але найважливішим критерієм успіху є продукт, який той чи інший автомат пропонує потенційним клієнтам. Найбільшою популярністю користуються вендингові машини, що продають товари щоденного попиту. До таких можна віднести снеки та напої, ліки, засоби особистої гігієни, книги і газети. Користуються попитом і машини, що пропонують популярні послуги. Наприклад, автомати для зарядки мобільних телефонів, ландромат або автоматичні фотокіоски.

Виходить, що потрібно відшукати затребуваний продукт і сконструювати автомат, який буде здатний продавати цей продукт. Тільки продукт повинен бути дійсно популярний у тієї категорії клієнтів, який ви збираєтеся його пропонувати. А тепер згадайте, який продукт ви купуєте практично щодня. І не тільки ви, але і майже всі ваші друзі, родичі, колеги. За дуже рідкісним винятком. Причому, всі ви намагаєтеся придбати його саме в свіжому вигляді. Звичайно, цим продуктом є хліб. Без нього не мислять своє життя більшість наших громадян. Це неймовірно затребуваний товар у багатьох країнах світу.

Так чому б не організувати продаж хліба через автомати? Звичайно ж, продати хліб або булочки за допомогою вендингової машини зовсім не складно. Набагато складніше настроїти автоматичну продаж саме свіжого хліба. Причому в будь-який час доби. Але навіть з такої, здавалося б, складним завданням змогли впоратися невгамовні французи.

Автомат із продажу свіжоспеченого хліба

Франція відома на весь світ Ейфелевою вежею, жаб'ячими лапками і, звичайно ж, легендарними багетами. Незважаючи на швидке поширення по всьому світу виробів фаст-фуду (хот-доги, гамбургери, піца), французи досі шанують традиції, і воліють на сніданок, а іноді на обід і навіть на вечерю, свіжоспечений багет.

Але навіть у Франції знайти свіжий хліб можна далеко не в будь-який час доби. Рано вранці пекарні ще не встигли приготувати нову партію багетів, на обіді багато хлібні магазини закриваються (в той самий момент, коли наплив покупців буває максимальним), а пізно ввечері та вночі магазини просто не працюють. Більш того, в літні місяці багато власників хлібних крамниць і пекарень їдуть на кілька днів на відпочинок, повністю припиняючи роботу своїх закладів на час своєї відсутності. Найчастіше, подібні ситуації особливо яскраво виражені на околицях великих і в невеликих провінційних містах. Все це, природно, створює дискомфорт і незадоволення серед місцевих жителів, які жадають отримати свіжоспечені багети.

Один з власників французьких пекарень на ім'я Жан-Луї Хехт неодноразово стикався з такою ситуацією. Голодні покупці не припиняли звертатися до нього з проханням продати свіжий багет навіть після закриття магазину. На відміну від своїх численних колег, він не став закривати очі на цю проблему. І через деякий час, заручившись підтримкою інженерів з Португалії, створив унікальний вендінговий автомат з продажу хліба. Свіжоспеченого хліба.

Було б просто ідеально, якби автомат готував кожен багет з нуля. Але, з іншого боку, такий процес приготування займався б досить довго часу. Тому, винахідник хлібного автомата пішов на компроміс. У машині містяться напівфабрикати, які потрібно лише запекти в протягом декількох секунд. Після цього покупець отримує смачний гарячий хліб, нічим не відрізняється від приготованого в пекарні. Відмінність лише в тому, що тепер свіжі багети доступні в будь-який час доби.
Категорія: Вендінговий бізнес | Переглядів: 578 | Додав: chepe1994 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: